Handla mat på nätet

 

Mathem

Mathem är en av leverantörerna som säljer mat på nätet. Detta är också den första som vi kommer recensera, vid senare tillfälle kommer vi även lägga till fler leverantörer som till exempel mataffären, inköpslistan, handla24.se, netextra och nätlivs.

 

Mathem är en relativt ny site som har gjort sitt intåg på marknaden. De har främst använt sig av traditionell marknadsföring och verkar något oerfarna på nätet. Deras system för att handla mat har många funktioner och verkar fungera hyfsat. Dom utgår ifrån ICA sortimentet och ligger ett par procentenhter över vad det kostar att handla i en ICA kvantum butik (Näst största). Ica omsätter 91 miljarder per år. Mathem är dock ett sepparat företag som endast har samarbete med ICA

Mathem markandsför sig också delvis tillsammans med Monika Ahlberg, en bloggare som bland annat skriver på alltommat.se, recept.nu etc.

Mathem har ett väldigt smidigt korgsystem som uppdaterar live när man beställer, de har också möjlighet att beställa hela recept till matlagningen och därefter kan man på ett enkelt sätt ta bort eventuella produkter som man reda har eller byta ut produkter som man vill ha ett annat märke på samt uppdatera volymerna av produkterna om man t ex vill ha mer eller mindre lök. Till beställningen kommer även ett recept så man enkelt kan slänga ihop måltiden. Något krångligt är dock systemet som gör att man köper mat för hela veckor, eftersom man måste lägga portioner till 0 för att ta bort recept.

 

I sin helhet tycker jag att mathems system fungerar bra.