Handla mat på nätet

 

Middagsfrid, färdig plannerade middagar

 

Med middagsfrid kan du få mer tid över för annat än att handla och laga mat. Genom deras rätt dyra tjänst kan man enkelt få hem färdigpackade matkassar.

Deras tjänst går ut på att deras dietister sätter ihop en god och nyttig måltid som man handlar på nätet, meningen är att man både ska få en enklare vardag genom att man inte behöver fudnera på att handla och göra upp matlistor över vad man ska äta under veckan, samtidigt som att man också ska kunna få en mer varierad och bättre samansatt kost.

Handla mat på nätet med middagsfrid

Självklart kan ett företag med tusentals kunder lägga ner mer tid på sin matplannering än den genomsnittlige privatpersonen.

Tjänsten låter väldigt förtjänstfull, men den är egentligen inte särskilt unik. Till exempel mathem.se erbjuder en liknande tjänst där man kan beställa hela maträtter. Visserligen får man inte beslutet fattat åt sig, men samtidigt är det klart lättare än att inne på en mataffär där allt är sorterat efter mejeri produkter och bröd att tänka ihop en ny maträtt. Dessutom kan man på nätet hitta otaliga listor med maträtter.

Kostnaden för middagsfrid beräknar de själva vara runt 54kr per person för deras 3 dagars kasse/vecka. Det låter kanske som en överkomlig summa vid första anblicken men det ger en kostnad på cirka 6 500 kronor i månaden för 4 personer. Kostnaden per 30 dagar för 5 dagars kassen är 44kr per person, och slutar då på 5 280.

Att köpa mat på nätet via måltidskassar på den mer renodlade mataffären Mathem kostar 38,5 per måltid och slutar på 4 620 för 30 middagar för 4 personer. En klart lägre kostnad, vilket säkerligen beror på de olika företagens affärsidéer, mathem är helt enkelt mer av en matvaru butik där man kan har färdiga inköpslistor, medans middagsfrid säljer en problemlösning, dock är tjänsterna i sig väldigt snarlika för kund och skillnaden i pris beror troligen på volymer och samarbete med matleverantören.